29 mei 2018

De Zegge Haghoek wint 4e editie Kaliber Battle

Op vrijdagavond 25 mei was het een feestje in het Theaterhotel. De grote zaal was gevuld met een prachtig podium, vlaggetjes, ballonnen en 200 rond rennende kinderen uit verschillende groepen 4. Zij streden om de titel Meest Muzikale Klas van Almelo. De 8 klassen die dit jaar hebben meegedaan kwamen van de De Weier, De Zegge, Het Letterveld, De Compaan en de Telgenborch.

De groepen werden beoordeeld door een driekoppige jury, met daarin Anouk Snellink (zangdocente bij Kaliber Kunstenschool), Christien van Wijk (wethouder van Cultuur) en Esmee Schreurs (winnares van The Voice Kids). De kinderen zijn begeleid door de Kaliber live band.

Er werd door de jury gelet op zang, beweging, creativiteit en uitstraling. De Zegge Haghoek met het liedje ‘Hooggeëerd publiek’ werd na een zinderende avond het beste beoordeeld met het eindcijfer 10. De jury was onder de indruk van de zangkwaliteit, de aankleding en de dans. Zij ontvingen een grote beker, een plaquette om op de school op te hangen en natuurlijk de titel ‘Meest Muzikale klas van Almelo 2018.’

Deze vijfde editie van de Kaliber Battle was wederom een daverend succes. Niet alleen de kinderen hebben genoten, ook de ouders, opa’s en oma’s en vrienden in de zaal gingen helemaal mee in het enthousiasme. De Battle is een echt familiefeest waar lang naartoe wordt geleefd. Het geeft de kinderen op deze jonge leeftijd al podiumervaring en een kijkje in de keuken van een artiest. Met deze ervaring wil Kaliber Kunstenschool de kinderen laten zien hoe kunst en cultuur je leven kan verrijken en de kinderen helpen hun creatieve talenten te ontwikkelen.