5 september 2019

Leerlingen PCO NT  gaan knallend het nieuwe schooljaar in

 

De zomervakantie is voorbij voor alle basisschoolleerlingen.Ondanks de hoge temperaturen is het wellicht dat leerlingen “tussen de oren” nog helemaal in vakantiemood zijn. Maar toch is de zomervakantie echt voorbij, tijd om het ritme weer op te pakken.

Voor leerlingen van o.a.  cbs De Huve was het wel een ECHT goed begin. De gehele school is in de vakantie voorzien van nieuw meubilair evenals de groepen 1 & 2 van cbs het Laar.Op alle scholen van PCO NT werd het nieuwe schooljaar op een ludieke wijze ingeluid met lachende kinderen, die er zin in hebben.“we zijn begonnen” en wensen iedereen een mooie start en een geweldig schooljaar.

“het ritme weer oppakken” dat geldt zowel voor het gezin als de school. Maar voor kinderen is dat erg belangrijk.Je hoort en leest het wel vaker “kinderen hebben structuur nodig”.Is dit ook zo? Ja,structuur biedt het kind overzicht, zelfvertrouwen en geeft rust.Dat  komt t.g.v. de ontwikkeling van het kind. Deze structuur bieden we in alle scholen van PCO NT. Als alle dagelijkse handelingen vertrouwd zijn, kan het kind zijn energie richten op groei en ontwikkeling. Een sterke basis voor het kind naar zijn/haar toekomst toe.

“Mijn juf rent me niet voorbij, ze kent mijn tempo”