1 juli 2019

Aandacht voor Rutger Sibma

 

 

Hardlopen heeft mijn leven drastisch veranderd. Vier jaar geleden woog ik zo’n 30 kg meer en kwam ik amper van de bank. Toen ik voor het eerst vader werd, besefte ik dat het anders moest. Inmiddels loop ik tientallen kilometers per week en is hardlopen een onmisbaar deel van mijn (actieve) leven geworden.

Helaas is sporten niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Zelf maak ik van heel dichtbij mee wat een spierziekte met een leven doet. Mijn vrouw weet sinds haar 20e dat ze de spierziekte HMSN heeft. HMSN staat voor hereditaire motorische en sensorische neuropathie, een erfelijke aandoening van de zenuwen die signalen doorgeven van de (gevoels)zintuigen naar de hersenen en van de hersenen naar de spieren. De spieren worden steeds zwakker waardoor mensen verlamd kunnen raken. HMSN begint meestal in de onderbenen en voeten en breidt daarna uit naar onderarmen en handen. Er zijn verschillende typen van de ziekte, waarbij de ernst en leeftijd waarop de ziekte opkomt verschillen, maar de symptomen wel gelijk zijn.
In Jip en Janneke-taal betekent het dat je ‘batterij’ sneller leeg is en het ook lang duurt voordat het energieniveau weer hersteld is. Daarnaast neemt het gevoel in ledematen langzaam af, hierdoor worden de gewone dagelijkse dingen steeds lastiger. Erg ingrijpend en bovenal frustrerend!

Het lopen van een marathon is voor veel hardlopers hét ultieme doel. En hoe mooi zou het zijn als ik dit doel kan halen én daarmee ook nog eens geld kan inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte HMSN! Volgend jaar loop ik de hele marathon van Enschede!

Help mij om HMSN de wereld uit te krijgen en doneer! Alle kleine beetjes helpen.

Duizendmaal dank namens alle mensen die lijden aan deze spierziekte, en vooral namens mijn lieve, dappere vrouw Marleen!

Via onderstaande link kom je op mijn actiepagina:  https://www.spieractie.nl/actie/rutger-sibma

Een kort video-interview met Tubantia:  https://www.tubantia.nl/hengelo/rutger-uit-hengelo-wil-de-marathon-lopen-voor-zijn-zieke-vrouw~ad3b27e9/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web