25 mei 2022

Leerlingen de Zegge zijn geïnspireerd door het verhaal v.d. Almelose stadspoorten

ALMELO – Almelo had in de middeleeuwen twee stadspoorten. Dat wordt binnenkort weer zichtbaar met imposante, verlichte boogconstructies in de Grotestraat. Hoog tijd dus voor een lesje lokale geschiedenis op school, vonden de stadshistorici. Leerlingen van De Zegge kwamen er woensdag zelfs voor naar het Stadsmuseum.

Het is een hoogstandje van de Historische Kring. Het verre verleden van Almelo leeft dit jaar weer in de binnenstad. De stadspoorten van weleer keren in een eigentijdse vorm terug in de Grotestraat. Sterker nog: donderdag 9 juni wordt de zuidelijke stadspoort al officieel geopend.

Boven de kruising Schuttenstraat-Grotestraat-Zuid wordt een indrukwekkende, beeldbepalende stellage aan de vier aangrenzende panden gemonteerd.

Aan de Gastrobar, café De Stam, de bioscoop Movie Unlimited en Almelo Promotion hangt binnenkort een eyecatcher die ervoor zorgt dat passanten van de virtuele stadspoort letterlijk in de spotlights staan. Zoals het vroeger ook ging met komende en gaande stadsbezoekers.