29 maart 2021

Techniek Team Telgenborch succesvol in Delft

Afgelopen zaterdag hebben twee teams van de Telgenborch meegedaan aan de Regiofinale van de First Lego League in Delft.             

Vanwege de vele afmeldingen in de regio Oost, door COVID19, was de hele regiofinale afgelast. De beide teams van de Telgenborch hadden ondanks de lockdown doorgezet en het toch voor elkaar gekregen om hun project volledig af te ronden. Zij kregen afgelopen dinsdag te horen dat ze mee mochten doen in de regio Delft.

In de afgelopen maanden hebben de leerlingen onderzoek gedaan binnen het thema sport en bewegen en hebben een innovatieve oplossing bedacht binnen dit thema. Daarnaast hebben ze een Lego robot gebouwd en geprogrammeerd, die verschillende missies op een tafel moest uitvoeren. De Bouncing Bricks zijn hiermee 2e geworden met 360 punten en de Moving Bricks behaalde de 4e plaats met 260 punten. Winnaar was hier Move Your Feet met 465 punten, wat het hoogste was in de hele Benelux.

De Moving Bricks hebben naar aanleiding van interviews en onderzoek een innovatieve stoelfietstrainer voor COPD patiënten bedacht, waarmee de patiënten gemotiveerd worden om samen op eigen niveau aan hun conditie kunnen blijven werken.

De Bouncing Bricks hebben een trampolinetrap bedacht, waarbij ze veel experts hebben geraadpleegd om de haalbaarheid te toetsen. De jury was hiervan zo onder de indruk, dat zij de eerste prijs voor hebben ontvangen. De jury was sowieso onder de indruk van het hoge niveau van deze regio.

In de totaaluitslag over het innovatieproject, de robotwedstrijd en de technische presentatie is de Moving Bricks 4e en de Bouncing Bricks 2e geworden. Beide teams mogen dankzij deze hoge klassering meedoen met de Beneluxfinale op 17 april.

Ondanks dat alles online was hebben de kinderen en begeleiders er mooi feestje van gemaakt op school.

De ouders hebben de hele dag online de verrichtingen kunnen meemaken en een aantal ouders hebben er zelfs voor gezorgd dat er tussen de middag lekkere pannenkoeken, broodjes worst en lahmacun te eten was.

Al met al een heel geslaagde dag voor beide teams met een mooie beloning voor het harde werk, wat ze iedere vrijdag van 14.30u tot 20.00u hebben geleverd.